Westfriese wereldreis

De theaterzaal van De Blinkerd in Schoorl biedt zondag 15 februari vanaf 15.00 onderdak aan een mooie muzikale combinatie. Skotwal brengt er de beproefde combinatie van Amerikaanse countrysongs met Westfriese teksten. Jadenk luistert de middag op met Westfriese wereldmuziek. Het publiek kan zich met een gerust hart laten meenemen op een muzikale wereldreis, want het eindigt onherroepelijk weer dicht bij huis.

Jadenk laat zich inspireren door volksmuziek uit de hele wereld. Rob Snip zal bij ieder stuk een korte introductie geven, zodat het publiek de muzikale reis optimaal beleeft. Een korte pauze biedt de reizigers de gelegenheid om even de benen te strekken.

Daarna gaat Skotwal van start. Ook dit gezelschap is stevig geworteld in Westfriesland, maar niet bang om over de grenzen te kijken. Muzikale tradities uit ‘de oude wereld’ ontwikkelden zich in Amerika tot muziekstijlen waar Skotwal dankbaar gebruik van maakt. Na een trip naar Nashville kwamen de mannen met hun tweede cd ‘DENK’; net als hun debuut-cd een combinatie van countrysongs en Westfriese teksten, die vaak een lach, maar soms ook een traan losmaken. Het ligt voor de hand dat Skotwal en Jadenk het optreden gezamenlijk afsluiten.

Kaarten kosten €10,- en zijn te koop bij Bruna in Schoorl en De Blinkerd. Wie na het optreden nog meer skotwal wil, kan aanschuiven voor een lekkere hedendaagse variant van de traditionele stamppot. Hiervoor moet apart gereserveerd worden bij De Blinkerd: Heereweg 150, Schoorl, 072-5092068, www.deblinkerdschoorl.nl, deblinkerd@quicknet.nl,